Bertel Karlstedt Kemijärven Biojalostamon hallitukseen

Valmetin energia- ja selluliiketoimintoja vuoteen 2022 johtanut Bertel Karlstedt on valittu Kemijärven Biojalostamon hallitukseen. Kemijärven Biojalostamo on erikoistunut biomassan jalostamiseen ja yhtiö rakentaa tuotantolaitosta Kemijärven Patokankaalle.

Karlstedtilla on menestyksekäs 35 vuoden kokemus teollisuuden johtotehtävistä. Hän veti Valmetin yli miljardi euroa vaihtavaa energia- ja selluliiketoimintoja 2015 – 2022, ja tuki Valmetin johdon sukupolven vaihdosta 2023. Valmet on edelläkävijä biomassan jalostamisen tuotantoratkaisuissa ja automaatiossa, ja ollut kehittämässä ja toimittamassa uuden sukupolven tuotantolaitteistoja Pohjoismaissa.

Ennen Valmetia Karlstedt toimi Nordkalkin toimitusjohtajana lähes 10 vuotta. Nordkalk on suomalainen kaivosyhtiö, joka toimii useissa Euroopan maissa. Karlstedt on myös toiminut Metso Paperin toimitusjohtajana ja Valmet-Rauman ja Metso-Paperin globaalin paperinvalmistusliiketoiminnan johtajana. 

“Olemme valtavan iloisia saadessamme hallitukseen Bertelin kaltaisen biotuoteliiketoiminnan kokeneen johtajan. Bertel johtaa asiakaskeskeisesti ja se on myös Kemijärven Biojalostamon menestykselle olennaista. Hän on johtanut Valmetin liiketoimintayksiköitä toimialan murroksessa kohti monipuolisempaa ja kehittyneempää biomassan jalostamista, mihin Valmet on tarjonnut ratkaisujaan ja palveluita. Suuret teolliset investointihankkeet ja rakentaminen ovat hänelle tuttua, ja hän on myös kokenut pörssiyhtiön johtajiston jäsen. Näiden lisäksi hänellä on laaja, kansainvälinen kontaktiverkosto, josta on varmasti konkreettista hyötyä rakentaessamme kumppanuuksia Kemijärven Biojalostamolle, rekrytoidessamme avainhenkilöitä ja sijoittajasuhteissa”, Harri Vatanen, Kemijärven Biojalostamon hallituksen jäsen ja osakas sanoo. 

Karlstedt aloitti vuoden alussa norjalaisen Circa Groupin toimitusjohtajana. Circa, Kemijärven Biojalostamo ja Vataset Teollisuus tiedottivat yhteistyöstä joulukuun alussa. Circa jalostaa biomassasta kemikaaleja, jotka tarjoavat ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon fossiilisista raaka-aineista tuotetuille kemikaaleille. CIRCA:n ja Kemijärven Biojalostamon toiminnoilla on synergiaetuja. 

“Biomassan jalostaminen on saanut aivan uuden merkityksen talouden siirtyessä uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämiseen. Investointien myötä uudet teknologiat kehittyvät harppauksin. Kemijärven Biojalostamon ympäristöarvot ja korkean jalostusasteen periaatteet on helppo kokea omikseen. Olen innoissani mahdollisuudesta olla toteuttamassa näitä suunnitelmia yhdessä Kemijärven Biojalostamon tiimin kanssa”, Karlstedt sanoo.