Maailman puhtain biojalostamo

Puhdas luonto ja hyvinvoiva ympäristö ovat perusarvojamme. Kemijärven biojalostamo suunnitellaan ja rakennetaan uusia, ympäristöystävällisimpiä prosesseja ja ratkaisuja hyödyntäen. Lähtökohtamme on rakentaa maailman puhtain biojalostamo, joka toimii edelläkävijänä ja esimerkkinä miten ympäristön ja puhtaan luonnon vaaliminen ja kannattava liiketoiminta voivat kulkea käsikädessä.

Korkean jalostusarvon tuotteita

Hyödynnämme raaka-aineen kokonaan. Perustuotteemme on korkealaatuinen pitkäkuituinen sellu, jota saadaan juuri pohjoisen metsistä. Sivuvirroista kuten liukosellusta ja sokereista tuotetaan uusia materiaaleja, jotka mm. korvaavat fossiilisista polttoaineista valmistettuja muoveja sekä vesivaroja kuluttavaa puuvillaa.

Energia kiertotaloudessa

Biojalostamo tuottaa enemmän sähköä ja lämpöä kuin käyttää. Ylimääräistä sähköä riittäisi koko Itä-Lapin tarpeisiin. Sähkö ja lämpö hyödynnetään yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

Joustava tuotanto kohtaa kysynnän

Kemijärven biojalostamo tuottaa biomateriaaleja ja -kemikaaleja 700 000 tonnia vuodessa joustavasti asiakastarpeen ja markkinoiden kysynnän mukaan.

 

Innovatiivisia erikoistuotteita

Biojalostamo valmistaa korkealaatuista sellua ja innovatiivisia erikoistuotteita. Kehitämme yhteistyössä kumppaneiden kanssa uusia korkean lisäarvon tuotteita ja niiden tuotantoprosesseja. Monet tuotteista tukevat siirtymistä pois fossiilisiin polttoaineisiin perustuvista materiaaleista.

Pitkäkuituinen markkinasellu

Hyvää pitkäkuituista sellua saa pohjoisen männystä. Siitä tehdään parhaat pakkauskartongit, jotka kestävät kulutusta ja kuljetusta. Keveytensä ansiosta ne säästävät logistiikkakustannuksissa. Pohjoisen männystä tehty kartonki on ekologista, sillä se kestää jopa kuusi kierrätyskertaa.

Liukosellu

Puuvillan ekologinen korvaaja. Tuotanto säästää huomattavasti vesivaroja puuvillatuotantoon verrattuna. Liukosellusta valmistetuilla kankaat ovat myös vaihtoehto fossiilisiin polttoaineisiin perustuville keinokuiduille.

Mikrokiteinen sellu, MCC

Syötävää sellua, joka parantaa lääke- ja ravintoaineiden imeytymistä sekä tappaa bakteereita. Aalto-yliopiston kehittämällä menetelmällä biojalostamo pystyy tuottamaan mikrokiteistä sellua teollisessa mittakaavassa ja riittävän edullisesti rehuihin.

C5- ja C6-sokerit

Jalostamon tärkeä ja merkittävä sivutuote. Sokereista voi tehdä biohajoavia korvaajia muoville tai liikennepolttoaineita.

Mäntyöljy ja tärpätti

Mitä pohjoisempaa mänty otetaan, sitä enemmän siitä saadaan mäntyöljyä.

Puhdasta bioenergiaa

Biojalostamo tuottaa toimiessaan yli oman tarpeen yhden TWh puhdasta uusiutuvaa energiaa. Ylijäämälämpö ja -sähkö hyödynnetään Kemijärven Biopuistossa.